Hınıs Belediyesinin hayvanları katlettiği iddiası

Hınıs Belediyesinin hayvanları katlettiği iddiası -Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: Başıboş kedi ve köpeklere müdahale yapmadan bize getirin


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Hınıs Belediyesinin hayvanları katlettiği yönündeki iddialara ilişkin, başıboş kedi ve köpeklere müdahale edilmeden kendilerine getirilmesini istedi.
     Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, Hınısta hayvanların katledildiği yönündeki iddialara yönelik ilçe belediyelerini uyararak, sokak hayvanlarıyla mücadelenin çağdaş ölçülerde yapılması gerektiğini ifade etti.
     Büyükşehir Belediyesi olarak 4 yıl önce hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezini oluşturduklarını anımsatan Küçükler, şunları kaydetti:
     Bölgemizin tek rehabilitasyon merkezi olan hayvan barınağımızda gerekli tüm tıbbı müdahaleler yapılıyor. Burada rehabilite edilen hayvanlar tekrar doğaya salınıyor. Başıboş hayvanlarla mücadele için ilçe belediyelerimizi uyardık. Hiçbir müdahale yapmadan topladıkları hayvanları rehabilitasyon merkezimize getirsinler veya merkezimizin 342 32 15 numaralı telefonuyla irtibat kursunlar. Sokak hayvanlarıyla mücadele, çağdaş ölçülerde yapılması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.
     Açıklamada, Erzurumun Hınıs ilçesinde belediye tarafından sokak köpeklerinin zehirli iğneyle vurularak öldürüldüğünün öne sürüldüğü ve Hınısta yaşandığı iddia edilen köpek katliamının ilçede yaşayan bir hayvansever tarafından belgelendiği ifade edildi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Hınıs Belediyesinin hayvanları katlettiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER