Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Muş Selam-Der Şubesi, Hz. Muhammede hakaret içeren filmi protesto etti.


MUŞ (A.A) - Selam İlim, Eğitim, Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Selam-Der), Hz. Muhammede hakaret içeren filmi protesto etti.
     Belediye Meydanında bir araya gelen dernek üyelerine vatandaşlar da destek verdi.
     Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan protesto gösterisinde konuşan Muş Selam Der Başkanı Cesim Yılmaz, Amerikada Yahudilerin desteğiyle Kıpti bir Hristiyan, Müslümanların Masumiyeti adlı filmde, İslama ve Peygamber Efendimize alçakça dil uzatmıştır dedi.
     Filmde İslamın şiddet yanlısı bir din olduğunun anlatıldığını belirten Yılmaz, bu şiddetin de Hz. Muhammedin (SAV) öğretilerinden kaynaklandığının iddia edildiğini ve böylece Hz. Muhammede hakaret edildiğini belirtti.
     Yılmaz, şunları dile getirdi:
     Bununla yetinilmemiş filmin yapımcısı ve yönetmeni olan zavallı, İslamı kansere benzetip, Müslümanların da yok edilmesi gerektiğini söyleyerek, İslam dünyasına meydan okuma küstahlığında bulunmaya devam etmiştir. Hiçbir Müslüman böyle bir küstahlığı kabul etmez. Yeryüzünde hiç kimsenin, Efendimize dil uzatmaya haddi ve hakkı yoktur. İnancımızın gereği olarak peygamberler arasında ayırım yapmayız ve saygıda kusur etmeyiz. Aynı şekilde peygamberimize ve kutsallarımıza da saygı duyulmasını bekliyoruz. Böyle alçakça saldırılar karşısında Peygamberimizin hürmetini korumaları, tüm Müslümanların üzerine bir farzdır.
     Açıklamanın ardından İsrail ve Amerika bayrakları yakıldı.
     Ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Özkan Ergün
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER