İçişleri Bakanı Şahin Orduda:

İçişleri Bakanı Şahin Orduda: Mevsimlik tarım işçileri için çadır kent hazırlandı


ORDU (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Mevsimlik tarım işçileri için çadır kent hazırlandı dedi.
     Şahin, Orduda mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır kenti ziyaret etti.
     Çeşitli illerden fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçileri için merkeze bağlı Uzunisa köyünde oluşturulan çadır kent hakkında Vali Orhan Düzgünden bilgi alan Şahin, işçilerle bir süre sohbet etti.
     Çadır kentte kalan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Şahin, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
     Fındık toplamak için Orduya gelen mevsimlik tarım işçileri için çadır kent hazırlandı. İşçiler yaklaşık bir ay süreyle burada kalacak. Mevsimlik tarım işçilerimiz buraya gelirken çocuklarını da getiriyorlar. Küçük, büyük bütün aile boyu buralara geliyorlar. Bir anlamda bu geliş hem iş, hem çalışma ve aynı zamanda bizim bildiğimiz kadarıyla bölgenin coğrafi farkılığı dolayısıyla bir gezme ve ailece tatil yapma amacını da içeren bir geliş oluyor. Çocuklarla geldiklerinde çocuklar sorun oluyor. Özellikle çocukları meşgul etmek, onlara zamanlarını doğru şeylerle fırsat oluşturmak için valiliğimiz burada bir eğitim merkezi oluşturmuş durumda. Öğretmenler sınıflarda çocuklara eğitim veriyor. Resim, müzik, şiir, okuma, yazma genel kültür eğitimi konusunda dersler veriyorlar. Onlara spor aktiviteleri düzenliyorlar.
     Bakan Şahin, mevsimlik tarım işçileri için kurulan çadır kentin benzerlerinin gelecek yıl diğer illerde de yapılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu / Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Şahin Orduda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER