İl İdare Şube Başkaları toplantısı

İl İdare Şube Başkaları toplantısı


HATAY (A.A) - İl İdare Şube Başkanları toplantısı Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizin başkanlığında toplandı.
     Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Akının ev sahipliğinde Narin Otelde gerçekleştirilen toplantıda, kurum müdürleri yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.
     Doğalgaz çalışmaları konusunda bilgi veren Vali Yardımcısı Kadim Doğan, doğalgaz abonesi olan kamu kurum ve kuruluşların sayısının Nisan ayı itibariyle 30, abonelik işlemi devam edenlerin ise 63 olduğunu kaydetti.
     Kentte yürütülen talasemiyle mücadele konusunda katılımcıları bilgilendiren Halk Sağlığı Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki de Hatayda 2 bin 11 talasemi hastası bulunduğunu belirtti.
     2012 yılının "Talasemi Mücadele Yılı" ilan edildiğini ifade eden Tiryaki, bu kapsamda tamamlanan ve devam eden çalışmalar konusunda katılımcılara bilgi verdi.
     Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız da 2013 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Hataya 5 milyon, Kahramanmaraşa 4,5 milyon, Osmaniyeye 3 milyon 300 bin lira olmak üzere toplam 12 bin 800 liralık hibe desteği kullandırılmasının planlandığını kaydetti.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ise "Koruyucu Ailede Gönül Elçileri" projesi kapsamında toplam 143 çocuğun aile ortamına kavuşturulduğunu belirtti.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber İl İdare Şube Başkaları toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER