İngilterenin İstanbul Başkonsolosu Turner, Gaziantepte

İngilterenin İstanbul Başkonsolosu Turner, Gaziantepte -Turner: Türkiyenin Avrupa Birliğine girmesi için üye ülkelere baskı yapmaya devam edeceğiz


GAZİANTEP (A.A) - İngilterenin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Birleşik Krallık olarak Türkiyenin Avrupa Birliğine girmesi için üye ülkelere baskı yapmaya devam edeceklerini bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İngilterenin İstanbul Başkonsolosu ve Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkaslar Ticaret ve Yatırım Bölümü Başkanı Turner, beraberinde İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Beard, Başkan Yardımcısı Chris Gaunt, finansal analist İlke Arseven, HSCB Konsey Üyesi Jaime Amoedo ve hukuk bürosu yetkilileriyle Başkan Güzelbeyi makamında ziyaret etti.
     Turner ziyarette, Gaziantepin lezzet değerlerini yakından tanıdığını belirterek, kentin her biri ayrı öneme sahip zengin bir mutfağa sahip olduğunu ifade etti.
     Konuşmasının bir bölümünü Türkçe yaptığı belirtilen Turner, şunları kaydetti:
     Gaziantep bizim için oldukça önemli bir kent. Türkiye ise Birleşik Krallık için önemli bir partner ülke. Türkiye ile olan ticari ilişkilerimiz elbette bizim için çok önemli. Türkiye stabil olmayan bir bölgede, stabil bir Müslüman ülke olarak yer alıyor. Türkiyenin Avrupa Birliğine üyeliğini Birleşik Krallık olarak destekliyoruz. Avrupa Birliğine giriş sürecindeki başarılı çalışmalarınız, Türkiyenin gelişmesine katkı sunacak ve bu süreci daha da kolaylaştıracak. Avrupa Birliği, Türkiyenin üyeliğiyle daha da güçlenecek. Birleşik Krallık olarak Türkiyenin Avrupa Birliğine girmesi için üye ülkelere baskı yapmaya devam edeceğiz.
     Güzelbey de Turner ve heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesinde ticaretin rolü ve öneminin büyük olduğunu ifade etti.
     Tarihte de ticaretin ülkelerin ilişkilerine pozitif yansımaları olduğunun görüldüğünü vurgulayan Güzelbey, Türkiye ve Birleşik Krallık dost ve müttefik ülkelerdir. Türkiyenin Avrupa Birliğine giriş sürecindeki çalışmalarına verdiğiniz destekleri biliyoruz. Bu açıdan bu ziyareti önemsiyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İngilterenin İstanbul Başkonsolosu Turner, Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER