İpekböceği yetiştiricilerine koza ücretleri dağıtıldı

İpekböceği yetiştiricilerine koza ücretleri dağıtıldı


İZMİR (A.A) - Ödemiş Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Bursa Koza Birlik işbirliği ile üç yıldır yürütülen Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi kapsamında, 2012 sezonu koza ücretlerinin ipekböceği yetiştiricilerine dağıtıldığı bildirildi.
     Ödemiş Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri İrfan Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde 2012 sezonunda Ödemiş ve çevresinde 122 üreticiye 293 kutu ipekböceği larvası dağıtıldığını ve bu larvalardan 35-40 gün gibi bir üretim sürecinin ardından ipek ürün hasadı elde edildiğini kaydetti.
     Bu yıl ki üretim sezonunda yaklaşık 6 ton yaş koza elde edildiğini ve yetiştiricilerin bu üretimden yaklaşık 140 bin lira gelir elde ettiğini belirten Gündüz, şunları söyledi:
     Koza bedelleri bu üretim sezonunda, ilgili bakanlık talimatıyla geçen yıllardan farklı olarak üreticilerin banka hesaplarına aktarıldı. Bu yılki üretim Ödemiş merkezin yanında 16 noktaya daha yayıldı. Yeniceköy, Bıçakçı, Ertuğrul, Gereli, Hamamköy, Üçkonak ve Yolüstü köyleri, Birgi, Çaylı, Ovakent, Bademli beldeleri ile Kiraz, Beydağ, Tire, Bayındır ve Selçuk ilçelerinde üretim yapıldı, bunlardan çoğu kozalarını Bursa Koza Birlike satmayı tercih ederken kendileri değerlendirmek üzere ayıranlar da oldu. Bunun yanında ilköğretim okullarına dağıtılarak öğrencilerin hayvan sevgisi kazanması ve bakım sorumluluğu alması sağlandı. Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde yapılan ipekböceği yetiştiriciliği ise bu merkezdeki öğrencilerin eğitimine katkı sağladı.
    
     Muhabir: Dilek Özdemir
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İpekböceği yetiştiricilerine koza ücretleri dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER