İTO, Mersinde okul açtı

İTO, Mersinde okul açtı -Mezitli ilçesine bağlı Bozön köyünde Şehit Mehmet Güçlünün adının verildiği ilk ve ortaokulun açılışı yapıldı


MERSİN (A.A) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Mezitli ilçesine bağlı Bozön köyünde Şehit Mehmet Güçlünün adının verildiği ilk ve ortaokulun açılışı yapıldı.
     Açılışa Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile şehidin annesi Emine, babası Ramazan Güçlü ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Güzeloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, şehide duyulan saygının en büyük nişanesi ve zirvesinin bu okul olduğunu söyledi.
     Şehidin doğup büyüdüğü ve yetiştiği bölgede adının yaşatılacak olmasının mutluluk verici olduğunu belirten Güzeloğlu, Sonsuza kadar sürecek olan süreç, kahraman şehidimizden sonra gelip bu ülkenin geleceğine bilgisi ve birikimiyle, emeğiyle, katkısıyla, gayretiyle ve çalışkanlığıyla yeni değerler katacak ve yeni Mehmetler yetiştirecektir diye konuştu.
     İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise, oda olarak okul yaptırmak istediklerini dile getirerek, (Bu okulları da Anadolunun köylerine yapalım, yanlarına da mutlaka öğretmenlerin konaklayacağı lojmanlar inşa edelim. Okullarımıza da şehitlerimizin ismini verelim. Okullarımızdan mezun olan çocuklar topraklarımızın nasıl kazanıldığını ve bayrağımızın nasıl dalgalandığı bilsinler) dedik. Bu düşüncemiz doğrultusunda yollara çıktık. Çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz dedi.
     Yalçıntaş, Mersinden önce Malatya, Isparta, Şırnak, Diyarbakırda yapılan okul ve lojmanların açılışını gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu tarafından Yalçıntaşa teşekkür plaketi verildi. Güzeloğlu ve Yalçıntaş, şehidin annesi ve babası ile okulun açılış kurdelesini kesti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber İTO, Mersinde okul açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER