İZBAN Torbalıya uzanacak

İZBAN Torbalıya uzanacak


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Develi, Tekeli ve Pancar istasyonları için yapım ihalesi gerçekleştirdi. İhalenin yasal sürecinin ardından başlayacak olan çalışmalar ile mevcut İzmir Banliyö (İZBAN) Aliağa-Menderes hattı Torbalıya kadar uzanacak.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, TCDD ortaklığında gerçekleştirilen banliyö sistemine ilişkin protokol gereği yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 5 istasyon ve 7 karayolu üstgeçidi için projelerin tamamlanmasının ardından etap etap yapım ihaleleri gerçekleştirildi.
     İhalenin sonuçlandırılıp yer tesliminin yapılmasının ardından, Aliağa-Menderes banliyösünü Torbalıya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerinde bulunan ve yapımının 16 ayda tamamlanması planlanan Develi, Tekeli, Pancar istasyonlarının 210 metre boyunda, alt bilet hollü, yaya altgeçitli, asansör ve yürüyen merdivenli olarak projelendirildi.
     Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasında yapılan İzmir Banliyösü protokolüne göre, istasyon yapımları ve karayolu alt-üstgeçitleri belediye tarafından gerçekleştirilirken, Cumaovasından Torbalıya kadar mevcut tek hat demiryolu TCDD tarafından çift hatta çıkarılacak. Hattın koruma duvarlarının yapımı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemlerinin Aliağa-Cumaovası hattına uyumlu bir şekilde Torbalı Tepeköye kadar uzatılması yine TCDD tarafından gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İZBAN Torbalıya uzanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER