İzmit Belediyesinden kısa kısa

İzmit Belediyesinden kısa kısa -Tavşantepe Mahallesinde yaşayan vatandaşlar İzmit Belediye Başkanı Doğanı ziyaret etti


KOCAELİ (A.A) - Tavşantepe Mahallesinde yaşayan yaşayan vatandaşlar İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğanı ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Doğan, İzmit Belediyesi olarak Tavşantepe Mahallesinin tüm sorunlarını gidermeye yönelik kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirterek, İzmitin en güzel yerlerinden biri olan Tavşantepe Mahallesini görmezden gelemeyeceklerini söyledi.
     Doğan, büyük bir kararlılıkla bu mahallede alt ve üst yapı çalışması başlattıklarını vurgulayarak, Biz, halka hizmet ederken elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Nitekim öyle de yaptık. Çalışmalar kapsamlı olduğu için hem biz hem halkımız bazı zorluklar yaşadı ama bunların büyük kısmı geride kaldı. Çalışmalar bitince bambaşka bir Tavşantepe göreceğiz dedi.
     Tavşantepe Mahallesinde geçmişte yapılan çalışmaların çıkan sorunlar nedeniyle kendilerini çok yorduğunu hatırlatan Doğan, Ama sizlerin memnuniyeti tüm yorgunluğumuzu aldı. Bizleri onurlandırdı. Daha güzel işler için motive etti diye konuştu.
     Doğan, mahallede eski muhtarlık binasının olduğu yere park, TOKİ Konutlarının olduğu bölgeye de spor alanları ve çardak yapılacağını sözlerine ekledi.
     Tavşantepe TOKİ Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yengül ise Doğanın mahalleye hizmet getirdiğini belirterek, alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandığında mahallenin güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi.
     Ziyaretin sonunda, Tavşantepe Mahalle Muhtarı Tekin Güner, Doğana bir tepsi Kandıra Lokumu hediye etti.
    
     -Kınalı Asker Parkı projesi
    
     İzmit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin milli manevi konulardaki çalışmalarıyla örnek olduğu belirtilerek, bir süre önce Kurtuluş Savaşında önemli yeri olan Servetiye Siperlerini gün yüzüne çıkartan ve daha sonra Sarıkamış Şehitleri için hatıra ormanı oluşturan İzmit Belediyesinin şimdi de Çanakkale Ruhunun kentte yaşaması için proje hazırladığı kaydedildi.
     Yahya Kaptan Mahallesinde 2 bin 600 metre karelik alanda uygulanacak olan Kınalı Asker Parkı için proje çalışmalarının sonuna gelindiği anlatılan açıklamada, İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen projede Yahya Kaptan Mahallesi Demokrasi Bulvarı yanındaki alanda Çanakkale Savaşını sergileyen bir açık hava müzesinin oluşturulacağı ifade edildi.
     Açıklamada, parkta heykeller, rölyefler ve siperlerin yer alacağı kaydedilerek, tarihi değerlerin gelecek nesillere aktarılması bakımından Kınalı Asker Parkını önemli bir proje olduğu ve 5 ay içinde hizmete gireceği bildirildi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER