Kahramanmaraş OSBde doğalgaz sorunu

Kahramanmaraş OSBde doğalgaz sorunu -KOSBİD Başkanı Hopur: -"OSBde doğalgaz sorununa 5 yıldır çözüm bulamadık"


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (KOSBİD) Başkanı Mahmut Hopur, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yaşadıkları doğalgaz sorununa 5 yıldır çözüm bulamadıklarını belirtti.
     Hopur, düzenlediği basın toplantısında, KOSBİDin OSBde faaliyette bulunan firmaların bir araya gelmesiyle kurulduğunu belirtti.
     Üretime ve istihdama katkı sağladıklarını aktaran Hopur, OSBde doğalgaz sorunu olduğunu ifade etti. Türkiyede metal mutfak eşya sektöründeki üretimin yüzde 65ini gerçekleştiren Kahramanmaraşta sanayicilerin doğalgaz sorunu nedeniyle zor durumda olduklarını anlatan Hopur, şunları kaydetti:
     "OSBde 56 fabrikada 6 bin kişi metal mutfak eşya sektöründe ise 3 bin kişi istihdam edilmektedir. Sanayicilerimiz bu sektörde 34 milyon 650 bin dolar ihracat yapmaktadır. OSBye yatırım yapan firmaların en büyük sıkıntısı doğalgazın verilmemesidir. 12 firmamız yıllık 6 milyon metreküp doğalgaz ihtiyacını taşımalı olarak karşılamaktadır. Tankerlerle Tekirdağdan gelen doğalgaz firmalarımız için ciddi riskler oluşturmaktadır."
     Sektördeki sanayicilerin Çin ve Asya ülkeleri gibi 40-50 civarında ülkeye ihracat yaptığını vurgulayan Hopur, "Hükümetimiz yeni teşvik paketinde kentimizi 5. bölgeye alarak yatırımcısını ne kadar önemsediğini göstermiştir. Bunun için çok teşekkür ediyoruz. Ancak, şehrin ekonomi lokomotiflerinden OSBde doğalgazı olmayan başka bir il var mıdır bilemiyoruz. OSBde doğalgaz sorununa 5 yıldır çözüm bulamadık" dedi.
     Hopur, doğalgaz sorununun Kahramanmaraş Belediyesinden kaynaklandığını ileri sürdü.
     Hopur, sanayicilere desteklerinden ötürü AK Parti milletvekilleri Mahir Ünal, Nevzat Pakdil ve AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoça teşekkür etti.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kahramanmaraş OSBde doğalgaz sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER