Karabükün yüzde 69,2si ev sahibi

Karabükün yüzde 69,2si ev sahibi


KARABÜK (A.A) - Çankırının Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldakın Eflani, Safranbolu ve Yenice ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiyenin 78. ili olan Karabükte yaşayanların yüzde 69,2sinin kendi evinde oturduğu bildirildi.
     AA muhabirinin, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, 225 bin 145 nüfuslu Karabükün yüzde 62,2si kendi konutunda, yüzde 19,4ü ise kirada oturuyor. Oturdukları konutun sahibi olmayan fakat kira da ödemeyen kişilerin oranı ise yüzde 8 olarak belirtildi.
     Karabükte çeşitli kurumlarda çalışan ve o kurumlara ait lojmanda oturan kişilerin oranı ise yüzde 3,3 olarak belirlendi.
     Karabükte konutunun içinde su sistemi olanların oranı yüzde 99,3 olarak aktarılırken, konutunda tuvalet bulunanların oranı yüzde 100, banyo bulunanların ise yüzde 99,4 olduğu tespit edildi.
     Ayrıca hane halklarının yüzde 15,9u, 10 ve daha az yaştaki binalarda yaşamaktadır.
     TÜİK Karabükte oturduğu konutta soba ile ısınanların oranını yüzde 62,8 olduğunu belirlerken, doğalgaz veya diğer yakıt kullanarak kat kaloriferi ile ısınan kişilerin oranı yüzde 25, merkezi kalorifer sistemiyle ısınanların oranı ise yüzde 11,5 olduğu açıklandı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Karabükün yüzde 69,2si ev sahibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER