Kavakta hac kayıtları devam ediyor

Kavakta hac kayıtları devam ediyor


SAMSUN (A.A) - Kavak Müftüsü Abdullah Karaca, 2013 yılı hac kayıtlarının devam ettiğini söyledi.
     Karaca, yaptığı açıklamada, hac organizasyonu kayıtlarının 4 Şubatta başladığını belirterek, kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların müftülüklere müracaat edebilecekleri gibi internet üzerinden de hac.diyanet.gov.tr adresinden de kayıt yaptırabileceklerini duyurdu.
     Hac kayıtlarının 22 Şubata kadar devam edeceğini ifade eden Karaca, şunları kaydetti:
     2013 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptırmak isteyenlerin, 15 lira ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalardan birine yatırmaları gerekiyor. Ön kayıt bedelini yatıran vatandaşlar daha sonra müracaatlarını internet adresinden elektronik ortamda ya da doğrudan müftülüklere yapabilecek. 2012 yılında kuraya katıldığı halde hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik yapılacak. 2012 yılı tercihlerinden il, ilçe hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenler, müracaat süresi içerisinde İlçe Müftülüğümüze başvurarak gerekli değişiklikleri yapabilecek. Başvurular 22 Şubata kadar devam edecek.
     Geçmiş yıllarda hac organizasyonu için başvuran 509 kişiden 36sının hac görevini yaptığını söyleyen Karaca, Kavakta şu ana kadar 39 kişinin yeni kayıt yaptırdığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Günay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kavakta hac kayıtları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER