Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: -Global bir aktör olma yolundaki Türk Kızılayı, ülkesinde de önemli operasyonlara imza atmakta


ANTALYA (A.A) - Türk Kızılayı Derneği Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayının global bir aktör olma yolunda olduğunu ve Türkiyede de önemli operasyonlara imza attığını bildirdi.
     Türk Kızılayı Antalya Şubesinin Güllük Caddesindeki yeni hizmet binasının açılışı Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren ve Türk Kızılayı Derneği Antalya Şubesi Başkanı Cengiz Nizam tarafından gerçekleştirildi.
     Akar, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyedeki iç savaş nedeniyle Türkiyeye yaklaşık 250 bin sığınmacının geldiğini, bunların 180 binin kamplarda kaldığını kaydetti. Akar, Türk Kızılayı olarak bu sığınmacılara gıda ve barınma yardımlarında bulunduklarını hatırlattı.
     Suriyedeki zor şartlara dikkati çeken Akar, Suriyedeki bu durum için sıfır noktası operasyonları gerçekleştirdiklerini söyledi. Her gün 5 sınır kapısından Suriye tarafına ihtiyaç malzemeleri sevk ettiklerini belirten Akar, Bir Ekmek, Bir Battaniye Kampanyası çerçevesinde toplanan yardımların Suriyeye aktarılması da Türk Kızılayı tarafından yapılıyor. Bütün dileğimiz iç savaşın bitmesi diye konuştu.
     -Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama-
    
     Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen bombalı saldırı sonucu can kaybı ve yaralılar olduğunu belirten Akar, Türk Kızılayı olarak patlamanın ardından kendilerinin de çalışma yaptıklarına değindi.
     Akar, Türk Kızılayı olarak bölgede bir kan ihtiyacı olup olmadığıyla ilgili olarak teşebbüse geçtik. Hiçbir şekilde kan ihtiyacımız olmadığı bilgisini size rahatlıkla verebilirim. 10 kişilik bir ekibimizi de bölgeye yolladık. Artık dünya çapında, global bir aktör olma yolundaki Türk Kızılayı ülkesinde de önemli operasyonlara imza atmakta dedi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER