Kayısı ve eriklerde don hasarı

Kayısı ve eriklerde don hasarı -TARSİM Antalya Bölge Müdürü Bişgin, don hasarlarını inceledi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (TARSİM) Antalya Bölge Müdürü Yaşar Bişgin, Sultandağı ilçesinde kayısı ve eriklerde meydana gelen don hasarlarını yerinde inceledi.
     Bişgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sultandağının meyve üretimi bakımından gelişmiş bir ilçe olduğunu ve meyvecilikle paralel olarak Tarım Sigortaları uygulamalarına uyum sağlayan merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.
     18 Mart ve 24 Mart tarihlerinde bitkisel ürünlerde meydana gelen don nedeniyle meyve bahçelerinde hasar tespit çalışması yapan sigorta eksperlerinin çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldığını belirten Bişgin, şöyle devam etti:
     Bu dönemde çiçek açan ve don hasarından zarar gören prima, alyanak, mektap, trintina, malatya, şekerpare, şam gibi kayısı çeşitleri ile angeleno, papaz, brizident, black daimand, friar cinsi eriklerin dondan belirli oranlarda zarar görebileceğini ve Sultandağında tarım sigortaları sürekli gelişiyor. Meyve üreticilerinin ürünlerini don, dolu, fırtına, hortum, yangın, sel su baskını, deprem, kalite kaybı, heyelan, teminatlarına karşı sigorta yaptırması gerekiyor.
     Bişgin, ürünlerini tarım sigortası yaptırmak isteyen çiftçilerin arazilerini Çiftçi Kaytı Sistemine kayıt ettirmelerinin zorunlu olduğunu ve sigorta bedellerinin yüzde 50sinin devlet tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kayısı ve eriklerde don hasarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER