Kepez ve Konyaaltında meclis toplantıları

Kepez ve Konyaaltında meclis toplantıları -Kepez Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesinde 2013 yılının ilk meclis toplantıları gerçekleştirildi


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesinin meclis toplantısında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçenin dev yatırımlarla Antalyanın merkezi olduğunu söyledi.
     Kepez Belediyesi Meclisinin ocak ayı olağan toplantısında 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Mecliste, Yeşiltepe Mahallesine yapılan 2 bin kişilik çok amaçlı kongre ve sergi merkezinin kredi onayı çıktı. Mecliste ayrıca, Sütçüler bölgesinde yapılacak 300 yataklı devlet hastanesi ve Ahatlı bölgesine yapılacak ağız ve diş sağlığı merkezinin imar sorunu da çözüldü. Sağlık tesislerinin çekme mesafeleriyle ilgili yapılan imar düzenlemeleri meclisten oy birliği ile geçti.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaklaşık 29 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip olacak tesisin kente prestij kazandıracağını söyledi.
     Tütüncü, binada 200 kişilik nikah salonu, workshoplar, sergi alanları, restoranın da bulunacağını bildirdi. Hiç borçlanmaya gitmeden belediyenin bütçesiyle projeyi yapabileceklerini ifade eden Tütüncü, yatırımları arttırmak için ucuz ve uzun vadeye yayılmış kredi kullanmayı tercih ettiklerini söyledi.
     Tütüncü, Sütçülere yapılacak modern hastanenin temelini kısa sürede atacaklarını kaydetti.
    
     -Konyaaltı Belediyesi Meclisi-
    
     Konyaaltı Belediyesinin 2013 yılı ilk meclis toplantısı Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi. 14 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda belediyenin 2012 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetlenmesi için denetim komisyonuna Taner Cihantimur, Şafak Otuzaltı ve Yaşar Tabur seçildi.
     Daha önce komisyona havale edilen Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi çalışma usul ve esaslarını belirleme amacıyla hazırlanan yönerge taslağı ile plan değişiklikleri komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Belediyede sözleşmeli olarak çalışan personelin sözleşme süresinin uzatılması ve yüzde 15in üzerinde zam yapılmasıyla ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
     Mecliste ayrıca 18 Kasım 2012 tarihinde Hakkari Yüksekovada şehit olan Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkutun isminin ilçe sınırlarındaki bir parka verilmesi, imar komisyonuna havale edildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepez ve Konyaaltında meclis toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER