Kıbrıs Barış Harekatının 38. yıl dönümü

Kıbrıs Barış Harekatının 38. yıl dönümü -Salihlili şehitler anıldı


MANİSA (A.A) - Kıbrıs Barış Harekatının 38. yıl dönümü nedeniyle, Salihlide düzenlenen törende Kıbrıs Gazileri, Barış Harekatı sırasında şehit olan Salihlili Yüzbaşı Ramiz Turan ile Murat Önoğlunu anıldı.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın ve gaziler, Şehit Mehmetçik Anıtında olan mozolesi önünde, Yüzbaşı Ramiz Turan ile Murat Önoğlunu andıları.
     Kıbrıs Barış Harekatının 38. yıl dönümü nedeniyle Şehit Mehmetçik Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın, Gaziler, Siyasi Partilerin temsilcileri, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın, yaptığı konuşmada, 20 Temmuz, Kıbrıs Türkünün esaretten kurtulduğu gündür. Kıbrısı ilhak ederek, Türkiyeyi batıdan güneye kuşatmak ve bu suretle Türkiyenin yaşam alanını daraltmak isteyen Yunanistan, 15 Temmuz 1974 tarihinde EOKAcı katillere Kıbrısta darbe yaptırarak Adaya kan ve gözyaşı getirmiştir. Bunun üzerine, Londra ve Zürih antlaşmaları gereği garantör devlet olan Türkiye, Kıbrısta barışı tesis etmek, soydaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve Türkiyeye yönelik tehditlerini bertaraf etmek maksadıyla Adaya müdahale etmek zorunda kalmıştır. Türk Ordusu 20 Temmuz 1974 tarihinde, Kıbrısa başarılı bir harekat icra ederek, Kıbrıslı Türkü yok olmaktan kurtarmış ve Kıbrıs Türkünü 1878 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuşturmuştur. 20 Temmuz, Kıbrıs Türkünün esaretten kurtulduğu, yavru vatanın ana vatana kavuştuğu gündür dedi.
     Tören sonrası Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın ve Kıbrıs Gazileri, Barış Harekatı sırasında şehit olan Yüzbaşı Ramiz Turan ile Murat Önoğlunun mozolesi önünde dua ederek, komutanını ve arkadaşını yad ettiler.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kıbrıs Barış Harekatının 38. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER