Kırklarelide Obezite konferansı

Kırklarelide Obezite konferansı -Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz: -Obezitenin diyabet, hipertansiyon, kan yağları bozukluğu, kalp yetersizliği, ritm bozukluğu, uyku bozukluğu gibi daha birçok zararı vardır


KIRKLARELİ (A.A) - Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aytekin Oğuz, Obezitenin, diyabet, hipertansiyon, kan yağları bozukluğu, kalp yetersizliği, ritm bozukluğu, uyku bozukluğu gibi daha birçok zararı vardır dedi.
     Oğuz, Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, her insanın vücut kitle endeksine göre sağlığını koruması gerektiğini söyledi.
     Obezitenin zararının saymakla bitmeyeceğini anlatan Oğuz, 1 metre 60 santimetre boyunda olan bir kişinin vücut kitle endeksi 30u geçtiği zaman obez oluyor. Obezitenin diyabet, hipertansiyon, kan yağları bozukluğu, kalp yetersizliği, ritm bozukluğu, uyku bozukluğu gibi daha birçok zararı vardır. Kilolu insanlar gündüz de çok rahat uyuyabilir ve uykusunda horlama, nefes alırken çok yüksek ses çıkartma sorunu yaşar. Öncelikli olarak obez miyiz, değil miyiz anlamamız lazım diye konuştu.
     Konferansa Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Jandarma Komutanı Ömer Lütfü Mor, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kırklarelide Obezite konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER