Kırklarelideki sağanak

Kırklarelideki sağanak -AK Parti Kırklareli Milletvekili Gürşan: -Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 150 bin lira ödenek gönderildi


KIRKLARELİ (A.A) - AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, kentte sağanak yağışın oluşturduğu sel nedeniyle, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 150 bin lira ödenek gönderildiğini bildirdi.
     Gürşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karahıdır Mahallesinde evleri su basan vatandaşlara gereken yardımların yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini söyledi.
     Yaraların kısa sürede sarılması için çaba gösterdiklerini belirten Gürşan, selde can kaybı yaşanmamasının kendilerini teselli ettiğini ifade etti.
     Karahıdır Mahallesinde evlerini su basan vatandaşları ziyaret ettiğini anlatan Gürşan, şöyle devam etti:
     Ankaraya giderken Karahıdır Mahallesinde meydana gelen sel felaketini duydum, geri döndüm. Oradaki selden etkilenen vatandaşları ziyaret ederek, yerinde incelemelerde bulunduk. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığıyla da temaslara geçtim. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 150 bin lira ödenek gönderildi. Kırklareli Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne gönderilen ödenek ile gerekli tüm yardımlar vatandaşlarımıza ulaştırılacak.
     Sağanak nedeniyle Babaeski ilçesinde de sel meydana geldiğini hatırlatan Gürşan, burada da incelemelerde bulunduğunu söyledi.
     Gürşan, daha önce 1970 ve 1980li yıllarda Babaeskide buna benzer bir sel felaketi yaşandığını anımsatarak, hasar tespitinin ardından ilçede gereken yardımın yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Kırklarelideki sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER