Konyada TOKİ çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm

Konyada TOKİ çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm konferansı -TOKİ Başkan Yardımcısı Şahin: -2023 yılına kadar 500 bin konut üretmeyi planlıyoruz


KONYA (A.A) - Konyada TOKİ çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm konulu konferans düzenlendi.
     TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, MÜSİAD Konya Şubesinde düzenlenen programda, TOKİnin amacının dar ve orta gelirli vatandaşın konut ihtiyacını karşılanmak olduğunu söyledi.
     Hedeflerinin, DPT ve TÜİK verilerine göre 2.5 milyon konut açığını kapatmak olduğunu ifade eden Şahin, 2023 yılına kadar 500 bin konut üretmeyi planlıyoruz dedi.
     Şahin, Kentsel Yenileme Programı doğrultusunda 57 il, 127 belediye ile 277 proje üzerinde kentsel yenileme çalışması yaptıklarını ifade etti.
     Yapımına karar verilen 341 karakoldan 266sının inşaatının başlatıldığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     TOKİ uluslararası çalışmaları kapsamında 50den fazla ülkeyle toplu konut alanında iş birliği için mutabakat imzalanmıştır. Güney Asyada meydana gelen deprem ve tsunamide evlerini kaybedenler için Endonezya Banda Aceh Bölgesine bin 50, Sri Lankada 500, 2010 yılında Pakistanda meydana gelen sel felaketinde 4 bin 620 konut yaptırdık. Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm projeleri, sosyal konut projeleri, tarihi doku ve yöresel mimarinin geliştirilmesi, eğitim tesisleri, sosyal donatılar, ağaçlandırma ve çevre düzenlemelerinin arttırılması yeni dönem önceliklerimiz olacaktır.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyada TOKİ çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER