KOSGEB, kadın girimcilerle bir arada

KOSGEB, kadın girimcilerle bir arada -KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Eskicioğlu: -2012 yılında 1 milyon liraya yakın girişimci desteği verdik 2013 yılında bunun yaklaşık 3 katını hedefliyoruz


ESKİŞEHİR (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu kadın girişimci adaylarıyla bir araya geldi.
     Eskicioğlu, Odunpazarı Belediyesi KOSGEB işbirliğiyle Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezide girişimcilik eğitimi kadınların derslerine girerek merak edilen soruları yanıtladı.
     Kadın girişimci adaylarının sorularını yanıtlarken onlara da girişimcilikle ilgili ip uçları veren Eskicioğlu, bayanlara Türk Ticaret Kanununu iyi bilmelerini tavsiye ederek, İşletmenizi açmaya karar verdiğinizde ödemelerde işletme sahibinin adının yazılması gerekiyor. Bunlar ufak ama önemli noktalar. KOSGEB size gereken desteği sağlayacaktır. Fakat işletmenizi sadece KOSGEB desteği olduğu için değil kendinizde istediğiniz için açın dedi.
     Eskicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2013 yılı içerisinde 2 bin kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi vermeyi planladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     Biz girimci sayımızın artmasını hedefliyoruz. Girişimcilik sayımızın artması ülkemizin dünya bazındaki girişimcilik endeksinde sıramızın yükselmesine katkı sağlayacaktır. Dahada önemlisi gelişmekte olan ülkeler için önemli olan girişimciliği ne kadar önemsemiş olduğumuzu da gösterecektir. Daha önceki yıllarda Eskişehirde KOSGEB desteği alan kişi 600 civarındaydı. 2012 yılında 1 milyon liraya yakın girişimci desteği verdik 2013 yılında bunun yaklaşık 3 katını hedefliyoruz. Ayrıca bu seneye kadar hep işbirliğiyle derslerimizi sürdürdük kendi bünyemizde açtığımız sınıf sayısı azdı. Bu yıl kendi bünyemizde 22 sınıf açacağız her sınıf 30 kişilik olacak. Planladığımız eğitimlerimiz yakın zamanda başlayacak, eğitimcilerimizde hazır.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber KOSGEB, kadın girimcilerle bir arada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER