Kozanda kentsel dönüşüm çalışmaları

Kozanda kentsel dönüşüm çalışmaları


ADANA (A.A) - Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, kentsel dönüşüm uygulaması kapsamına alınan Mahmutlu Mahallesinde vatandaşlarca düzenlenen toplantıya katılarak bilgi verdi.
     Başkan Özgan, bir parkta düzenlenen toplantıda, mahalle sakinlerine uygulama hakkında bilgi verdi ve sorularını cevaplandırdı.
     Özgan, uygulama yapılması planlanan mahallenin eski bir yerleşim alanı olması, planlama açısından ihmal edilmesi sebebiyle sürekli kan kaybettiğini belirterek, sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasının için de kentsel dönüşüm projesi uygulanması gerektiğini ifade etti.
     Yıkım başlamadan önce, ev, arsa ve ağaç bedellerinin uzman bir komisyon tarafından belirlenerek, hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceğini bildiren Özgan, modern, sağlıklı ve güvenli konutlar yapılacağını, yeni konutlar yapılmadan eski evleri yıkmayı düşünmediklerini, uygulamaya şimdi karşı çıkanların ileride memnun kalacaklarını söyledi.
     Mahalle sakinlerinin önemli bir kısmı ise uygulamanın afet riski olan yerleri kapsadığını, ancak, Mahmutlu mahallesinde böyle bir risk olmadığını ileri sürdü.
     Müstakil evlerde yaşamaya devam etmek istediklerini, uygulama kapsamında borçlandırılabileceklerini söyleyen mahalle sakinleri uygulamaya karşı çıktıklarını belirterek, Başkan Özgana tepki gösterdi.
     Özgan da bunun üzerine, mahalle sakinlerini daha sonra evlerinde ziyaret edeceğini belirterek toplantıyı terk etti.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozanda kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER