Kozanda TÜBİTAK Bilim Fuarlarına destek

Kozanda TÜBİTAK Bilim Fuarlarına destek


ADANA (A.A) - Kozan Anadolu Öğretmen Lisesinin, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programına destek amacıyla mayıs ayında bilim fuarı düzenleyeceği bildirildi.
     Okul Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan protokol kapsamında, ortaokul ve liselerde Bilim Fuarları Destekleme Programı açıldı.
     Bilim kültürünün geliştirilmesi, tabana yayılması, bilim ve teknoloji konularında farkındalık oluşturulması amaçlanan ve ülke genelindeki bin okulda uygulanması planlanan program kapsamında, Kozan Anadolu Öğretmen Lisesi de Adanadaki 23 pilot okuldan biri seçildi.
     Program kapsamında, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, 15-16 Mayıs tarihlerinde, okul binasında bilimsel yöntemler kullanılarak hazırlanmış en az 20 projenin yer aldığı bir fuar düzenleyecek.
     Bilim fuarı ile öğrencilerin, öğretim programları ve kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma projeleri yaparak, bu araştırmalarının sonuçlarını sergileyecek.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozanda TÜBİTAK Bilim Fuarlarına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER