Kutlu Doğum Etkinlikleri

Kutlu Doğum Etkinlikleri


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi ve Meram Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında Kuran-ı Kerim tilaveti programı yapıldı.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Kuranı Kerim Okuma ve Kıraat Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Öge, programda yaptığı konuşmada, Kuranı Kerimin, Müslümanlar için baş tacı olduğunu söyledi.
     Konevi Kültür Merkezinde gerçekleşen programda Öge, "Kuran, Rasulullah Efendimizin bize emanet bıraktığı iki şeyden bir tanesi. Ona uyduğumuzda yolumuzu dosdoğru kılacak bir emanet. Böyle olunca Kuranın tilavet edilmesi, kıraat edilmesi ve edası acaba biz Müslümanlar açısından neyi ifade eder, bunun üzerinde biraz düşünülmesi gerekir" diye konuştu.
     Gecede, Ahmet Çalışır, Süleyman Özen, Mehmet Bilir, İshak Danış ve Iraklı Ömer Nassrat gibi hafızlar farklı makamlarda Kuranı Kerim okudu.
     Programa, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Konya İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük, NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER