Kütüphane Haftası etkinlikleri

Kütüphane Haftası etkinlikleri -Türkiyenin 81 ilinde aynı saatte düzenlenen ve Diyarbakırda Kitabını al meydana gel sloganıyla yapılan kitap okuma etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda kitapseverler, Kitabını al meydana gel sloganıyla düzenlenen okuma etkinliğine büyük ilgi gösterdi.
     Yenişehir ilçesindeki Sanat Sokağında gerçekleşen kitap okuma etkinliğinde konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Özbek, Kütüphane Haftası kapsamında Türk Kütüphaneciler Derneği ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün ortak etkinliği olarak Türkiye okuyor adı altında 81 ilde aynı saatte okuma etkinliği düzenlendiğini söyledi.
     Özbek, Türkiye genelinde aynı gün ve saatte herkesi 30 dakika kitap okumaya davet ettiklerini ifade ederek, Sloganımız Kitabını al meydana gel. Kitabını alan etkinliğimize geldi. Bugün 30 dakikalık kitap okuma etkinliğini gerçekleştiriyoruz dedi.
     Kültür Turizm Çocuk Kütüphanesi eğitmenlerinden Gülistan Can ise böylesi bir etkinlikte kitap okumanın ayrı bir güzellik olduğunu belirterek şöyle konuştu:
     İnsanları okumaya ve bilgilenmeye davet ediyorum. Bilgilenmek, okumak ve her şeyi daha ayrıntılı bilmek çok güzel ve çok doğaldır. Kültür Turizm Çocuk Kütüphanemizde çocuk ve anaokulu bölümlerimiz var. Çocuklarımızı kütüphanemize bekliyorum. Bu tür okuma etkinliklerinin hepsi çok güzel. Bu etkinlik için İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum.
     Etkinliğe katılan çocuklar da kitap okuma etkinliğini eğitici ve eğlenceli bulduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kütüphane Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER