Malatyalı çocuklar, Suriyeli kardeşlerini unutmadı

Malatyalı çocuklar, Suriyeli kardeşlerini unutmadı -Bir grup çocuk, düzenledikleri yardım kampanyasında, ülkelerinden kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler için kıyafet, battaniye ve kuru gıda malzemesi topladı -Kampanyaya öncülük ed


MALATYA (A.A) - Malatyada bir grup çocuk, ülkelerinden kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler için yardım kampanyası düzenledi.
     Çilesiz Mahallesi Neveser 2 Sitesinde ikamet eden ailelerin çocukları, sitenin girişine yazı asıp, Suriyelilere ulaştırılmak üzere yardım malzemeleri topladıklarını bildirdi.
     Kampanya kısa sürede destek buldu. Site sakinlerinin katılımıyla, 50 kişiyi giydirecek kıyafet, 6 battaniye ve 60 kilogram civarında kuru gıda maddesi toplandı.
     Çocuklar, yardım malzemelerini Suriyelilere ulaştırılmak üzere Malatya Belediyesi Yardım Toplama Merkezine teslim etti.
     Kampanyaya öncülük eden Özel Malatya Bilim Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Ali Emre Aladağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyayı başlatırken annesinin ve arkadaşlarının daha önce Arguvanda başlattıkları bir yardım kampanyasından esinlendiğini belirterek, şunları söyledi:
     Annem öğretmen. Arguvanda 2 yıl önce görev yapmıştı. Burada çalışırken arkadaşları ile Atma, Sakla, Bağışla adlı bir kampanya başlatmışlardı. Kampanya kapsamında topladıkları giysilerle 2 bin fakir insanı giydirmişlerdi. Biz de arkadaşlarımla haberlerde Suriyelileri izlerken üzüldük. Arkadaşlarıma annemin başlattığı kampanyayı anlattım. Bizim de benzer bir kampanya başlatabileceğimizi söyledim. Birlikte bu kampanyayı yapmaya karar verdik. Sitede oturan komşularımızdan kıyafet, battaniye ve kuru gıda topladık. Malatya Belediyesine teslim ettik.
     Oturdukları apartmanın kat görevlisi Veysel Karaaslanın topladıkları eşyaları sitenin toplantı salonuna depolamalarına izin verdiğini ifade eden Aladağ, Veysel Amcaya teşekkür ediyoruz. Bize yardımcı oldu. Benimle beraber arkadaşlarım Serkan Polat, Kağan Göktaş, Doğukan Eken, Furkan Şimşek, Kayra Topsakal, Mertcan Karabıyık kampanya kapsamında eşya topladı ve belediyeye ulaştırdı. Onlara da teşekkür ediyorum dedi.
     Kampanyayı düzenleyen çocuklar, savaşa karşı olduklarını belirterek, savaşlarda çocukların zarar gördüğünü, onların silahların arasında değil parklarda oynamalarını istediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyalı çocuklar, Suriyeli kardeşlerini unutmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER