Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akalın, Rize Valisi Çakırı ziyaret etti


RİZE (A.A) - Marmara Üniversitesi Tekstil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Rize Valisi Nurullah Çakırı ziyaret etti.
     Vali Çakır, makamında kabul ettiği Prof. Dr. Akalınla bir süre görüştü. Akalın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Rize bezinin bir kültür mirası olduğunu söyledi.
     İstanbulda düzenlenen ve Rize bezinden yapılan kıyafetlerin sergilendiği defilede Rize bezini tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Akalın, şunları söyledi:
     Ülkede bulunan ve bir kısmı yok olmaya yüz tutmuş yöresel kumaşları dünyaya tanıtmak ve bu kumaşların özelliklerini geliştirmek amacıyla 27-29 Eylül tarihleri arasında İstanbulda düzenlenen ve Rize Halk Eğitim Müdürlüğü Talip Kahraman Kültür Merkezi öğrencilerinin Rize bezinden tasarladıkları elbisenin birinci olduğu 1. Uluslararası Yöresel Bez Giyim Tasarım Yarışmasında görev aldım. Var olan bu zengin, değerlerimizi geleceğe taşımak ve tüm dünyaya tanıtabilmemiz için bu tür organizasyonların daha sıklıkla düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
     Vali Çakır, Rize bezini Türkiyeye ve dünyaya tanıtmak adına yapılabilecek bütün organizasyonları Rize Valiliği olarak her zaman desteklediklerini belirterek, Feretiko bezi üretimi konusunda faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşunun ve özel girişimcilerin yanı sıra Rizelilerin birer, ikişer dokuma tezgahları ile evlerinde imalat yapıyor olması bizleri sevindiriyor dedi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER