Memur

Memur-Sen İnsan Hakları ve Demokrasi Konferansı düzenledi


NİĞDE (A.A) - Memur-Sen Şube Başkanlığı, İnsan hakları ve Demokrasi konulu konferans düzenledi.
     İl Kültür Merkezindeki konferansa Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Halil İbrahim Yaşar, Memur-Sene bağlı sendikaların başkanları ve davetliler katıldı.
     Memur-Sen Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, açılışta yaptığı konuşmada, demokratikleşme, özgürleşme ve sivilleşme yolunda atılacak her adımın yanında olduklarını söyledi.
     Memur-Senin ayrımcılık yapılmayan yeni bir anayasa istediğini vurgulayan Özüdoğru, şöyle konuştu:
     Yeni ve tam bir anayasa ile insan hakları, demokratik bir yönetim anlayışıyla tüm memurlara kılık, kıyafet serbestliğinin getirilmesini istiyoruz. Yeni anayasa ile demokratikleşme bütün kurumlar nezdinden tamamlanmalıdır. 2013, yeni anayasanın yapıldığı, demokratikleşmenin tamamlandığı, darbe anayasasından ve darbe ürünü kurumlardan kurtulduğumuz bir yıl olmalıdır.
     Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Toksarı ise demokrasi tarihinin gelişimi hakkında bilgi verdi.
     Kaynağını halktan alan bir yönetim biçimi olan demokrasinin bir halk hükümeti olduğunu belirten Toksarı, yeni anayasanın insanı öne çıkaran, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü koruyan, Türkiyede demokrasinin ve insan haklarının sınırlarını çizen özellikte olması gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER