Mersin Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonuna

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonuna hazır -Orman Bölge Müdürü Acer: Ekiplerimizi, 15 dakika içerisinde yangına müdahale edecek şekilde konuşlandırdık


MERSİN (A.A) - Mersin Orman Bölge Müdürü Abdullah Acer, yangınla mücadele ekiplerini 15 dakika içeresinde yangına müdahale edecek şekilde konuşlandırdıklarını bildirdi.
     Acer, yaptığı yazılı açıklamada, yangın sezonuna girilmesi nedeniyle olası orman yangınları riskinin artığını belirtti.
     Bu çerçevede hem vatandaşların dikkatini orman yangınlarına çekmek, hem de personelin motivasyonunu artırmak amacıyla Kuyuluk orman deposunda bir helikopter, 18 arozöz, 90 işçi ve 10 yangına ilk müdahale ekibinin katılımıyla tatbikat gerçekleştirdiklerini ifade eden Acer, şunları kaydetti:
     Akdeniz iklim kuşağında bulunan sorumluluk sahamız, yoğun kızılçam ağaçlarıyla kaplı olduğu için yangına hassasiyeti oldukça yüksek. Ayrıca ormanlık alanın yüzde 33ü yangına hassasiyet gösteren genç ormanlarla kaplı. Bunlar da olası yangında hızlı bir şekilde yayılma eğilimi göstermektedir. Nüfusun yüzde 22sinin ormanlık alan ve civarında yaşaması ve kuzey rüzgarları da önemli risk oluşturuyor.
     Bu nedenle yangın söndürme ekiplerimiz, araçlarımız ve teknik ekibimizle yangın sezonu için hazır durumdayız. Geçen yıl yangın sahalarına ulaşımdaki 20 dakika olan müdahale süremizi revize ettik. Ekiplerimizi 15 dakika içeresinde yangına müdahale edecek şekilde konuşlandırdık. Ormanlarımızın en kılcal damarlarına kadar yerleştirdiğimiz ekipler 24 saat yangına hazır beklemektedir. Vatandaşlarımızdan da orman yangınlarına karşı duyarlı olmasını bekliyoruz.
     Acer, ayrıca yangın sezonu boyunca biri Silifke, diğeri de Bozyazı ilçesi olmak üzere iki helikopterin konuşlanacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah/Süleyman Tıraş
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Mersin Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonuna Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER