Mersin Valisi Güzeloğlu:

Mersin Valisi Güzeloğlu: Mersine yeni bir sanayi sitesinin yapılması konusunun yakın takipçisiyiz Avrupa ülkeleri ekonomik krizle boğuşurken, rekor rakamlarla büyüyen bir Türkiye var


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu,Avrupa ülkeleri ekonomik krizle boğuşurken, rekor rakamlarla büyüyen bir Türkiye var dedi.
     Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB) 2012 Yılı Başkanlar Toplantısı, birlik hizmet binasında, Vali Güzeloğlunun katılımıyla gerçekleştirildi.
     Güzeloğlu, il genelindeki 72 meslek odası başkanının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, esnafın yaşadığı sıkıntıları, kendi sıkıntısıymış gibi gördüğünü ifade etti.
     Esnafın sorunlarının çözümüne ilişkin önemli adımlar attıklarını belirten Güzeloğlu, Mersine yeni bir sanayi sitesinin yapılması konusunun yakın takipçisiyiz. Bu noktada herkes sorumluluğunu yerine getirecektir. Büyük bir geleceği düşünürken doğru olanla başlayacağız. Sanayi sitesi için yer yok söylemini aşacağız. Bunun için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. Yazılar yazıldı, cevap bekleniyor diye konuştu.
     Mersin esnafının değişim adına yapılması gereken her şeye katkı koyacak bir yapıda olduğunu dile getiren Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     İnsanlar, kentler, ülkeler kısacası her şey değişiyor. Değişmeyen tek şey değişimin kendisi. Değişim için ortak bir bakış açısı oluşturmak, kente büyük bir katkı sunmak demektir. Örnek olarak MESOB için yeni bir bina yapılacaksa, bu binanın 2-3 sene sonrası hesap edilerek değil, 2050 yılının beklentilerini karşılayacak şekilde inşa edilmesi gerekmektedir. Buna göre planlama yapılmalıdır. Tüm bunların yanında değişen ekonominin aldığı yön ne olursa olsun, insanın olduğu her yerde esnaf var olacaktır. Çağın gelişen yapısında esnaflarımız da bu değişime ayak uydurmak istemektedir. Bu noktada esnaflarımız toplu olarak üretim ve ticaret yapabilecekleri bir sanayi sitesinin yapılmasını arzulamaları bir gerekliliktir.
     Türkiyenin gelişme sürecinde esnafların fikrinin önemsendiğini belirten Güzeloğlu, Bugün dünya genelinde lider bir Türkiye var. Avrupa ülkeleri ekonomik krizle boğuşurken, rekor rakamlarla büyüyen bir Türkiye var. Bu büyüme de esnafımızın katkısı büyüktür dedi.
     MESOB Başkanı Talat Dinçer ise Vali Güzeloğlunun var olan sorunların çözümünde bir lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Mersin Valisi Güzeloğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER