Muğlaya yaz erken geldi

Muğlaya yaz erken geldi -Hava sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Muğlanın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu


MUĞLA (A.A) - Hava sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar, sahillerde yoğunluğa sebep oldu.
     Gökova Körfezinin Cennet köşesi olarak tabir edilen ve her mevsim mavi ile yeşilin bir arada gözlenebildiği Akyakada, sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu.
     Türkiyenin birçok bölgesinde soğuk hava koşulları etkili olurken, Akyakada sıcak havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar sahilde yürüyüş yaptı. Bazılarının piknik yaptığı Akyakada, bazı vatandaşlar da sahildeki kafelerde oturup kitap okudu. Çocuklar ise sahilde kumda eğlendi.
     Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ulada hava sıcaklığı 22 derece ölçüldü.
    
     -Muğla Türkiyenin cennet köşesi-
    
     Ailesiyle Akyakaya gezmeye geldiğini belirten Damla Beşok, AA muhabirine, Muğlada bugün çok sıcak bir gün yaşandığını belirterek, Ailemle piknik yapmak için Akyakaya geldik. Çankırıda üniversitede okuyorum. Orası çok soğuk. Muğla gerçekten Türkiyenin cennet köşelerinden bir yer dedi.
     Körfezde balık tutan Hasan Karaçayırlı ise oğlunun eğitimini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde sürdürdüğünü anlatarak, Bir yıl oğlumla birlikte kalacağım. Tokattan geldik, orası çok soğuk ve kar var. Muğla gerçekten muazzam bir yer. Her açıdan görülmeye ve gezmeye değer bir yer. Emekliliğimini keyfini körfezde balık tutarak çıkarıyorum diye konuştu.
     Gökova Körfezine dökülen Kadın Azmağı Deresine düzenlenen tekne turlarına katılan vatandaşlar ise tur boyunca su samurundan deniz kaplumbağasına kadar onlarca hayvan türü ile bazıları tropikal iklimlerde yetişen farklı bitki türlerinin eşsiz güzelliğini ve doğayı gözlemleme fırsatı buldu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlaya yaz erken geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER