Muşta 33 avcıya sertifika verildi

Muşta 33 avcıya sertifika verildi


MUŞ (A.A) - Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar 60. Şube Müdürlüğü, açtıkları kursu başarıyla tamamlayan avcılara sertifika verdi.
     Kursa katılıp başarılı olan 33 avcı, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
     Sertifika töreninde konuşan Şube Müdürü Haydar Daşdemir, il genelinde sertifikalı avcı bulunmasına rağmen, belge almayan bazı kişilerin de yasadışı avlanma yaptığını söyledi.
     Daşdemir, bunun önüne geçmek için çaba içinde olduklarını belirterek, 68 belgeli avcımız olmasına rağmen, bu yıl satılan avlanma pulumuz toplam 36 adette kaldı. Bu da bize avcılarımızın kaçak avlanmaya yöneldiklerini gösteriyor dedi.
     Açılan kursla 33 kişiye avcılık sertifikası verdiklerini kaydeden Daşdemir, amaçlarının bilinçli avcı yetiştirmek ve yaban hayatını korumak olduğunu ifade etti.
     Daşdemir, Bugün avcılar avlayacak yaban hayvanı bulmakta zorlanıyorsa, bunun sebebi kaçak veya kayıt dışı avcılıktır. 2012 yılında 36 kişiye kaçak avcılıktan idari yaptırım cezası ve tazminat cezaları kestik. Bu cezaların caydırıcı olmasını umuyor ve avcılarımızı kurallara uyması konusunda uyarıyoruz. Bugüne kadar açtığımız 8 kursla, 225 kişiye eğitim verdik diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta 33 avcıya sertifika verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER