Muşta köylülerin yol şikayeti

Muşta köylülerin yol şikayeti


MUŞ (A.A) - Muşta Alparslan-2 Barajının yapımı nedeniyle kullanılıma açılan yolun, dar ve virajlı olmasına köylüler tepki gösterdi.
     Aligedik Köyü Muhtarı Celalettin Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan yeni yolun dar ve virajlı olması nedeniyle, özellikle kışın ulaşımda büyük sıkıntı yaşanacağını söyledi.
     Yolun merkeze bağlı 9 köyün geçişini sağladığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:
     Aynı güzergahta Akkonak, Aligedik, Aşağı ve Yukarı Fındıklı, Karaağaç, Mescitli, Bostankent, Alagün ve Üçsırt olmak üzere 9 köye ulaşım sağlanıyor. Kışın bu yoldan gidip gelmek mümkün değil. Bu yolu kullanmak istemiyoruz. Yolun genişletilmesi gerekmekte. Yol heyelan bölgesinde olduğu için sürekli toprak kayması olacak. Toprak üzerine asfalt atılmış. Bu yol zamanla kayacak. Kış aylarında buradan araçların geçmesi mümkün olmayacak. Yolda kazaların meydana gelmesinden korkuyoruz.
     Sunay Mahallesi Muhtarı Şahin Çiftçi ise, yapılan 8 kilometrelik yolda yaklaşık 50 viraj bulunduğunu belirterek, yolun standartlara uygun biçimde yapılmadığın öne sürdü.
     Zeminin toprakla doldurulduğunu, üstüne stabilize ve az miktarda asfalt döküldüğünü söyleyen Çiftçi, Bölgemizin kış şartları göz önünde bulundurularak yol yapılmalı. Kışın burada yaklaşık 2-3 metre kar yağıyor. Buzlanma meydana geliyor. Bu koşullarda hiçbir vasıta buradan çıkması mümkün olmayacak. İl Özel İdaresine bağlı teknik ekiplerin yolu yeniden incelemesi gerekmekte diye konuştu.
     Eski yollarının daha iyi olduğunu belirten minibüs sürücüsü Medeni Çelik de, yaz olmasına rağmen bu yolu kullanmaktan korktuklarını kaydetti.
     Çelik, Biz can taşıyoruz. Alt malzeme döşenmeden, sıkıştırmadan toprağın üzerine asfalt atılmış. Kışın hiçbir vasıtanın buradan çıkması mümkün olmayacak. Çünkü burada sürekli toprak kayması meydana gelmekte dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta köylülerin yol şikayeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER