Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi inşaatı başladı


KIRŞEHİR (A.A) - Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaşın adının yaşatılacağı, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinin inşaatına başlandığı bildirildi.
     Kırşehir Belediyesi tarafından Eski Sanayi Alanına yapılacak olan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde çok amaçlı salonları, sergi alanları, arkeoloji müzesi, dernek odaları ve kurs odalarının olacağı belirtildi.
     Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci gazetecilere yaptığı açıklamada, şehre yakışan ve Kırşehirin hak ettiği bir kültür merkezi yapacaklarını belirterek, Neşet Ertaşın adının da bu merkez sayesinde yaşatılacağını söyledi.
     Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi inşaatı için temel kazı çalışmaları başlandığını ifade eden Başkan Bahçeci, şöyle konuştu:
     Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi ile vatandaşlarımızın sosyal anlamda eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Var olan kültür merkezimizin kapasitesi düşük olduğundan bu merkezimizle birlikte daha fazla kişiye hitap etmeyi düşünüyoruz. Sergi salonları, arkeoloji müzesi, dernek ve kurs odaları ile modern anlamda çok güzel bir kültür merkezimiz olacak. Tüm vatandaşlarımızın kültür merkezimizden yararlanarak kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşmasını sağlayacağız.
     Başkan Bahçeci son olarak yapılacak projenin 6 bin metrekare oturum alanına sahip olup 18 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER