Niyazi Mısri Kültür Merkezinin taslak projesi

Niyazi Mısri Kültür Merkezinin taslak projesi hazırlandı -Battalgazi ilçesine yapılması planlanan Niyazi Mısri Kültür Merkezinin taslak projesi tamamlandı


MALATYA (A.A) - Malatyanın Battalgazi ilçesine yapılması planlanan ve ünlü mutasavvıf Niyazi Mısrinin adını taşıyacak olan kültür merkezi için taslak projesi hazırlandı.
     Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin geçmişte evliyaların, enbiyaların uğradığı ve bulunduğu bir merkez olduğunu söyledi.
     Bu manada, Battalgazinin geçmişte medeniyetler merkezi olduğuna vurgu yapan Gürkan, Anadolunun fethi sırasında da ilçenin önemli bir işlev gördüğünü kaydetti.
     İlçenin Selçuklular döneminde de şehzadelerin devlet adamlığı konusunda yetiştirildiği bir yer olduğunu belirten Gürkan, İlçemiz geçmişte ilim ve irfanın bütün Anadoluya yayılmasında önemli bir merkezdi dedi.
     Selçuklular zamanında ilçenin iki üniversitesi olan bir kent olduğunu kaydeden Gürkan, Anadolunun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında önemli rol oynayan Battalgazide önemli alimlerin ve mutasavvıfların da yetiştiğini aktardı.
     Niyazi Mısrinin de bunlardan biri olduğunu ifade eden Gürkan, ünlü düşünürün Malatyalı olması dolayısıyla yerinin ayrı olduğunu söyledi.
     Niyazi Mısriye sahip çıkma sorumluluklarının olduğunu belirten Gürkan, şunları kaydetti:
     Bu noktada ilçedeki Malatya Ulu Caminin doğu kısmında bulunan 6 dönüme yakın arsayı kamulaştırdık. Burada Niyazi Mısrinin adını taşışacak bir kültür merkezi yapmayı düşünüyoruz. Bu projeyi Malatya Valiliği, Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediyesi ve bazı sivil toplum örgütleriyle yürütüyoruz. Taslak projesini çıkardık. Böylece bu merkezi de yapacağız.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Niyazi Mısri Kültür Merkezinin taslak projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER