Öğrencileri Kırtasiye alışverişlerinde bekleyen tehlike

Öğrencileri Kırtasiye alışverişlerinde bekleyen tehlike -Tüketiciyi Destekleme Derneği Tekirdağ Temsilcisi Peksu: Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, piyasa denetimi sonucu güvensiz bulunan bazı kırtasiye malzemelerinin satışına halen dev


TEKİRDAĞ (A.A) - Tüketiciyi Destekleme Derneği Tekirdağ Temsilcisi Yusuf Peksu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, piyasa denetimi sonucu güvensiz bulunan bazı kırtasiye malzemelerinin satışına halen devam edildiğini iddia etti.
     Peksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlığın 7 Kasımda yayımladığı, bazı tüketici ürünlerinin Tehlikeli Kimyasal Madde içeriğine yönelik piyasa gözetimi ve denetimine ilişkin tebliğinde yer alan 22 çeşit kırtasiye malzemesini üreten firmaların, piyasada satışta olan ürünlerinin iadesi için kamuoyuna duyuruda bulunduklarını kaydetti.
     Tekirdağ kent merkezinde bir çok kırtasiyede yaptıkları gözlemlerde yasaklı ürünlerin halen satışta olduğunu tespit ettiklerini anlatan Peksu, Bu durum, ilgili kurumlar arasında yaşanan koordinesizlikten kaynaklanıyor. Bu tip yasaklı ürünlere karşı kamuoyunun bilgilendirilmesi ve öğrenci velilerinin de çocukları için kırtasiye alışverişinde daha dikkatli davranmaları gerekiyor diye konuştu.
    
     -Yasakları uygulayıcı mekanizma işlemiyor-
    
     Peksu, yasaklı olan 22 çeşit kırtasiye malzemesinin piyasadan toplatılması konusunda bu güne kadar yaptıkları girişimlerden bir sonuç ede edemediklerini belirterek, şunları kaydetti:
     İlgili firmaların kamuoyuna yaptıkları duyuruların ulusal gazetelerde yayımlanmasına rağmen bu ürünlerin satışına halen devam ediliyor. Özellikle taşrada bakanlığın böyle bir duyurusu olduğundan kimsenin haberi dahi yok. Bu ürünleri ellerinde bulunduran tüketicilerin ürünleri nasıl iade edecekleri konusunda bilgilendirilmeleri gerekiyor.
     Yasakları uygulayıcı mekanizmanın, kurumlararası koordinesizlikten dolayı sağlıklı işlemediğini savunan Peksu, tüketicilerin kırtasiye ürünleri alırken yasaklı olan ürünleri almamaları gerektiğini kaydetti.
     Peksu ayrıca, konuyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığını aradığını belirterek, konuya ilişkin bir yazının yazılması halinde gereken işlemlerin başlatılacağı bilgisinin verildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Öğrencileri Kırtasiye alışverişlerinde bekleyen tehlike Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER