Olimpik ve paralimpik sporcular ödüllendirildi

Olimpik ve paralimpik sporcular ödüllendirildi -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2012 Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına katılan 9 sporcuya para ödülü verdi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2012 Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu 9 sporcuya para ödülü verdi.
     Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen törende Karaosmanoğlu, Paralimpik Oyunlarında masa tenisinde gümüş madalya kazanan Neslihan Kavasa 15 bin, halterde bronz madalya kazanan Özlem Becerikliye 10 bin, halterde Turan Mutluya ve judoda Halil İbrahim Önele 5er bin; Londra Olimpiyat Oyunlarında halterde mücadele eden Aylin Daşdelen, Nurdan Karagöz ve Sibel Şimşek ile boksörler Fatih Keleş ve Selçuk Ekere 5er bin liralık çek verdi.
     Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Londrada gerçekleştirilen oyunlara 9 sporcuyla katıldıklarını hatırlatarak, halterde iddialı olduklarını ancak aksilikler nedeniyle 4üncülük ve 5incilik kazanabildiklerini söyledi.
     Paralimpik Oyunlarında alınan madalyaların 3ünü Kağıtsporlu sporcuların kazandığını ifade eden Kandemir, olimpiyatlardaki sonuçlardan önemli dersler çıkardıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Olimpiyatlar önemli bir süreç. Başarılı ülkelerin sporcuları normal performanslarının üzerine çıkarken, Türk sporcuları antrenman performanslarının altına düştü. Burada bir sorun var. Olimpiyatlardaki mücadelemizi strateji geliştirerek, satranç oynuyormuş gibi düşünerek planlamamız lazım. Uzun vadeli bir süreç, daha bilimsel çalışarak o noktalardaki açığımızı kapatmaya çalışacağız.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Olimpik ve paralimpik sporcular ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER