Organ bağışı için çocuklarla bir araya

Organ bağışı için çocuklarla bir araya geldiler -Basketbolcular Birkan Batuk, Doğuş Balbay, Sinan Güler, Duşko Savanovic, eski milli futbolcu Ayhan Akman ve şarkıcı Ekin, organ nakli bekleyen ve organ nakli olmuş çocuklara moral ver


İSTANBUL (A.A) - Anadolu Efesli basketbolcular Birkan Batuk, Doğuş Balbay, Sinan Güler, Duşko Savanovic, eski milli futbolcu Ayhan Akman ve şarkıcı Ekin, Hayata Bağış Derneği ile İstanbul Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği etkinlikte, organ nakli bekleyen ve organ nakli olmuş çocuklarla bir araya geldi.
     Bakırköydeki Carousel Alışveriş Merkezinde organ bağışını özendirmek ve organ nakli bekleyen çocukların yaşama dair umutlarını artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Anadolu Efesli oyuncular ile Ayhan Akman ve şarkıcı Ekin çocuklara moral verdi.
     Çocuklar burada film izleme fırsatı da buldu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu da, çocuklara tişört, boyama defteri, boyama kalemi bulunan çanta hediye etti.
     İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu burada yaptığı konuşmada, kadavradan organ bağışına yönelik duyarlılığın artırılması gerektiğini dile getirerek, 2012 itibariyle bin 550 organ nakli gerçekleşti. Avrupanın önde gelen organ nakli şehirlerinden birisiyiz. Ancak toplamı dikkate aldığımızda bin 550 naklin sadece yüzde 10u kadavradan gerçekleşmiş durumda. Diğer nakiller ise aileler vasıtasıyla yapılıyor. Bu da açıkçası istenen, desteklenen bir tercih yolu değil dedi.
     Eski milli futbolcu Ayhan Akman, zaman buldukça benzeri organizasyonlara katıldığını belirterek, herkesi organ bağışı yapmaya çağırdı.
     Milli basketbolcu Sinan Güler ise organ nakli bilincinin toplumda artması gerektiğini, kendisinin de organlarını bağışlayabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Emrah Güney / Etem Geylan
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber Organ bağışı için çocuklarla bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER