Organ bağışı için off

Organ bağışı için off-road yarışı -Edirnede organ bağışına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen off-rood yarışında Vali Hasan Duruer, yardımcı pilotluk yaptı


EDİRNE (A.A) - Edirnede organ bağışına dikkat çekmek amacıyla off-road yarışları düzenlendi.
     Hayata Bağış Derneğinin organizasyonunda, Sağlık Bakanlığı, Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, İstanbul ve Edirne sağlık müdürlükleri, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) İstanbul Off-Road Kulübü (İSOFF) ile Trakya Off-Road Kulübünün (TRAKOFF) desteklediği yarışlara 21 araç katıldı.
     Edirne Valisi Hasan Duruer, belediye önünden başlayan yarış öncesi yaptığı konuşmada, Edirnenin çok güzel bir etkinliğe evsahipliği yaptığını söyledi.
     Hem organ bağışının önemine, hem de Edirnenin tarihi güzelliklerine dikkat çekilmesi açısından önemli bir organizasyona Edirnenin evsahipliği yaptığını ifade eden Duruer, Bu tür projelerin organ bağışlarına ilginin artıracağını düşünüyorum ve organizasyonu Edirnede geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz dedi.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da, vatandaşların organ bağışı konusunda daha duyarlı hale gelmesi gerektiğini belirtti.
     TOSFED Başkanı Demir Berberoğlu da, federasyon olarak sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.
     İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, yarışlardaki bazı pilotların yardımcı pilotluklarını geçmişte organ nakli olmuş kişilerin yapacağını belirtti. Dokucu, Türkiyede yeterli organ bağışının olmadığını ve buna dikkat çekmek için güzel bir organizasyonda yer almaktan mutlu olduklarını söyledi.
     Daha sonra Duruer, yarışı başlattı. Duruer, Tanrıkulu ve geçmişte organ nakli olmuş vatandaşlardan bazıları kask takarak off-road araçlarına bindi ve sembolik yardımcı pilotluk yaptı.
     Bosnaköyde 4 etap halinde yapılan yarışlara aralarında Yunanistandan gelen off-road yarışçılarının da bulunduğu 21 pilot katıldı.
     Yarış sırasında devrilen bazı yarış araçları kurtarma ekibi ve vatandaşlarca kaldırıldı.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Organ bağışı için off Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER