Pazaryerinden kısa kısa

Pazaryerinden kısa kısa -Osmaneli Doğa Aktiviteleri grubu, 28.5 kilometrelik trekking güzergahında yürüyüş yaptı


BİLECİK (A.A) - Osmaneli Doğa Aktiviteleri (ODAK) Grubu, Osmaneli ve Pazaryeri ilçesinde doğa yürüyüşü yaptı.
     Pazaryeri İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinde, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız ve ODAK Grubunun da aralarında bulunduğu 30 kişilik ekip, Sarıdayı köyündeki parkurdan başladı.
     18 kilometrelik yürüyüşün ardından bin 410 rakımlı Orman Gözetleme Kulesine grup, Bozcaarmut Göletinde mola verdi. Bozcaarmut ve Güde köyü güzargahını izleyen grup, Küçükelmalı Barajında 28.5 kilometrelik yürüyüşü tamamladı.
     Doğa yürüyüşlerinin, kentte doğa sporlarının geliştirilmesi ve yeni parkurların belirlenmesi amacıyla düzenlendiği bildirildi.
    
     -Şerbetçiotu üreticilerine bilgilendirme toplantısı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pazaryeri ilçesinde şerbetçiotu üreticilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Tarbes Tarım Ürünleri ve Besicilik AŞ tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş, Tarbes İşletme Müdürü Faruk Haratoga, Ziraat Odası Başkanı Hasan İphar ve ziraat mühendisleri ile çiftçiler katıldı.
     Tarbes üretim şefi Dr. İlker Bağcı, şerbetçiotu bitkisinin mart ayından itibaren toplanma zamanı olan ağustos ayına kadar yapılacak bakım, sulama ve ilaçlama konularında üreticilere bilgi verdi.
     Kulaktan dolma bilgilerle çiftçilik yapmak yerine ziraat mühendislerinden alınan bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmalarda verimli neticeler alınacağını belirten Bağcı, toprağı işlemede, kök temizlemede, bitkinin iplere sardırılmasında, sulamada, hastalıklara karşı bitkiye ve hastalık çeşidine göre zamanında yapılacak ilaçlama yöntemleriyle ilaç seçimi hakkında üreticileri bilgilendirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Pazaryerinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER