Polis karakolundaki dayak iddiası

Polis karakolundaki dayak iddiası -İzmir Valisi Cahit Kıraç: İçişleri Bakanlığından müfettiş istedik. İlgili kişiye de görevden el çektirildi


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bergama ilçesinde bir polis karakolunda güvenlik kamerasına yansıyan dayak görüntüleriyle ilgili olarak, İçişleri Bakanlığından müfettiş istedik. İlgili kişiye de görevden el çektirildi. Bu hadisenin İzmirde yaşanmasından üzüntü duyuyorum dedi.
     Adnan Menderes Havalimanında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Vali Cahit Kıraç, Bunu tasvip etmek mümkün değil tabi. Her zaman söylüyoruz, bunu yapanlar en çok kendi teşkilatlarına zarar veriyor. Adli tahkikat savcı tarafından yürütülüyor. İdari soruşturma için İçişleri Bakanlığından müfettiş istedik. İlgili kişiye de görevden el çektirildi. Bu hadisenin İzmirde yaşanmasından üzüntü duyuyorum. Polis teşkilatını kimsenin rencide etmeye hakkı yok dedi.
     Bir gazetecinin Bu İzmirde yaşanan ikinci olay. Poliste bir şiddet eğilimi mi var- sorusuna Kıraç, Münferit bir olay, başka türlü izah edemeyiz. Görüntüleri izledim, hoş değil. Kimse tasvip etmez. Bunların olmaması için daha çok gayret göstereceğiz dedi.
     Bergama ilçesinde arkadaşlarıyla tartışırken polis memurları tarafından gözaltına alınan gençleri korumaya çalışan bir şahsın, karakol içerisinde dayak yediği anların güvenlik kameraları tarafından kaydedilmiş görüntüleri yayınlanmıştı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Polis karakolundaki dayak iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER