Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "İnşallah, en kısa zamanda bu olayı yapanları adalet huzuruna çıkartacağız"


SİVAS (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hatayın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili, "İnşallah, en kısa zamanda bu olayı yapanları adalet huzuruna çıkartacağız" dedi.
     Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulunun açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Reyhanlı ilçesindeki patlamaların Suriyedeki rejim yanlısı örgütlerle bağlantılı olduğu yönünde açıklamalar yapıldı. Siz neler söyleyeceksiniz" şeklindeki sorusu üzerine Yılmaz, şöyle konuştu:
     "Öncelikle burada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da gözaltına alınanlar var. Bu Türk vatandaşlarının yurt dışındaki El Muhaberat ile bağlantısı olduğu ifade ediliyor. Dolayısıyla milletimiz şundan emin olsun. Daha önceki saldırının tüm failleri, delilleriyle ele geçirildi. Birçok plaka ve bağlantısı olan insanlar tespit edildi. İnşallah, en kısa zamanda bu olayı yapanları adalet huzuruna çıkartacağız."
     Suriye Enformasyon Bakanı Umran ez-Zubinin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Yılmaz, "Kendi halkına zulmeden, kendi halkını öldüren, katleden Türkiye midir- Kendi halkına scud füzesini, kimyasal silahları kullanan Türkiye midir- Gözünü kapatmış kusuru başka yere dağıtmaya uğraşıyor ama dünya bunun farkında" dedi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer / Önder Felek
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER