Sağlıklı yaşam için düzenlenen spor projelerine

Sağlıklı yaşam için düzenlenen spor projelerine yoğun katılım


RİZE (A.A) - Sağlıklı yaşam için düzenlenen spor projelerine Rize halkının yoğun katılım gösterdiği bildirildi.
     Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen, spor kültürünün yaygınlaşması amacıyla 7den 70e herkesin statlarda ve spor salonlarına yönlendirilmesini amaçlayan projeler kapsamında, katılımcı sayısı açısından Rizenin büyük başarılar elde ettiği belirtildi.
     Gençlik ve Spor Bakanlığının organizesindeki yürüyüş, pilates, step, aerobik, voleybol, basketbol, tenis, masa tenisi, hentbol ve badminton gibi spor dallarında ve branşlarında aktivitelerin, lisanslı antrenörler denetimi altında gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, spor etkinliklerinde halkın sağlıklı ve bilinçli spor yapması amacıyla planlanan Koşabiliyorken Koş projesinde 6 bin 639 kişi ile katılımcı sayısı bakımından Rizenin, Türkiye genelinde birincilik elde ettiği kaydedildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında, çocuk ve engellilerin, gençlik faaliyetlerinden yararlandırılmasına ilişkin oluşturulan protokol kapsamında yürütülen SHÇEK-SGM (Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu - Spor Genel Müdürlüğü) projesine katılan 153 kişi ile Rize Türkiye genelinde 7. sırada yer alırken, yaz Kuran kurslarına katılan gençlerin kurs saatleri dışındaki boş zamanlarının değerlendirilmesi, spor aktivitelerine katılmalarına ilişkin yürütülen Diyanet-SGM (Diyanet - Spor Genel Müdürlüğü) projesine ise 474 katılım ile Rize 17. sırada yer aldı.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Sağlıklı yaşam için düzenlenen spor projelerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER