Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen:

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen: 316 üzüm üreticisinin, firmalardan ya da satış karşılığı çekten 12 milyon lirayı aşkın alacağı var


MANİSA (A.A) - Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, 316 üzüm üreticisinin, firmalardan ya da satış karşılığı çeklerden 12 milyon lirayı aşkın alacağının bulunduğunu belirterek çeklerdeki ceza yükümlülüğünün kaldırılmasına karşı olduklarını bildirdi.
     Sarıgöl Ziraat Odasında basın toplantısı düzenleyen Ülgen, 316 üzüm üreticisinin firmalardan ve çek karşılığı şahıslardan toplam 12 milyon 124 bin 475 lira alacağının bulunduğunu bildirdi. 2010-2012 yılları arasında sattıkları üzüm paralarını alamayan üreticiler için imza kampanyası başlattıklarını hatırlatan Ülgen, Mağdur olan üzüm üreticilerimizin imzalı listelerini Manisa milletvekillerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve Başbakana göndererek dikkatlerini çekmek istedik. Üzüm paralarını alamayan üreticilerimiz aslında daha fazla. Rakamlar bize müracaat eden cesaretli üreticilerle ilgili, diğerleri suskunluklarını devam ettiriyorlar dedi.
     2010 yılından bu yana çeklerin ödenmemesi nedeniyle üzüm üreticileri mağdur olduğunu ve çeklerdeki ceza yükümlülüğünün kaldırılmasına karşı olduklarını dile getiren Ülgen 316 üzüm üreticisinin firmalardan ya da satış karşılığı çekten 12 milyon lirayı aşkın alacağı var. Çek Yasasında yeni düzenleme yapılmalı, yaptırım gücü arttırılarak nakit para gibi değerlendirilmeli. Üreticilerimizin mağduriyetleri paralarını almamakla da bitmiyor, bunu tahsil etmek için avukat ücreti, çeklerinin değeri kadar teminat yatırmak zorunda kalıyorlar. Biz affa karşı değiliz ama çiftçiklerin mağduriyeti nasıl düzeltilecek- diye konuştu.
     2013 yılında da üreticilerin aynı sıkıntıyla karşı karşıya olduklarını savunan Ülgen, mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla acilen Sarıgöl Üzüm Birliğinin kurulmasının ve tüm üreticilerin buraya üye olması gerektiğini, birlik ve beraberlik içerisinde mağduriyetlerin önlenebileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER