Şarkışladan kısa kısa

Şarkışladan kısa kısa -İlçedeki okul servis şoförleri bilgilendirildi


SİVAS (A.A) - Şarkışla Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliğinin işbirliğiyle okul servis sürücülerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Aşık Veysel Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Şenol ile Taşıyıcılar Kooperatifi yöneticileri ve okul servis sürücüleri katıldı.
     Toplantıda konuşan Şenol, çocukların en güvenli şekilde okuldan evlerine veya evlerinden okullarına gidip gelmeleri konusunda herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirterek, Geleceğimiz olan çocuklarımızı taşırken uyulması gereken ve yerine getirilmesi gereken kurallar var. Biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizlere yetki alanımız dahilinde her türlü yardımı yapmaya hazırız diye konuştu.
     Öğrenci servis taşımacılığının yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapılması gerektiğini belirten Şenol, şoförlerin bu usul ve esaslara dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.
     Polis ve Jandarma trafik ekipleri de trafikte uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.
    
     -Sivas yılın kaliteli okulu Şehit Yıldırım Kuzucular İlkokulu/Ortaokulu seçildi-
    
     Şarkışlanın Akçakışla beldesi Şehit Yıldırım Kuzucular İlkokulu/Ortaokulu, 2013 Toplam Kalite Yönetmeliği (TKY) ödül sürecinde il birincisi oldu.
     Okul Müdürü Hacı Seyfullah Aydoğan, yaptığı açıklamada TKY ödül süreci kapsamında yılın kalite kurumu kapsamında okullarının il birincisi olduğunu söyledi.
     Yılın Kalite Kurumu raporunun uzun bir sürecin değerlendirilmesi ile meydana geldiğini belirten Aydoğan, başarılarında okulda daha önce görev yapan idareci ve öğretmenlerin de katkılarının unutulmaması gerektiğini kaydetti.
     Aydoğan, Yılın Kalite Kurumu olan okullarının Sivası temsilen bakanlıkta yarışmaya devam ettiğini ifade etti.
    
     -Şarkışla Belediyesi yol ve kaldırım çalışmalarına başladı-
    
     Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, kış mevsiminin ardından kar ve yağmur suları nedeniyle bozulan yollar ve çöken kaldırımlarda çalışmalara başladıklarını belirtti.
     Yapılan çalışmalarla hem sürücüleri hem de yayaları olumsuz durumlardan kurtarmak istediklerini belirten Gültekin, çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyledi.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Şarkışladan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER