Seyahat acentelerine tur güzergahlarının tanıtılması

Seyahat acentelerine tur güzergahlarının tanıtılması -Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Yalçın: Seyahat acenteleri ile gezi ve incelemeler yapıyor, tur güzergahlarımızı tanıtıyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, seyahat acentelerine tur güzergahlarını tanıttıklarını söyledi.
     Gümüşhane Valiliği ile İstanbul Gümüşhaneli Sanayici İşadamları Derneğince (GÜSİAD), Gümüşhanede seyahat acentelerine tur güzergahlarının tanıtılması amacıyla gezi düzenlendi.
     3 gün sürecek geziye, Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçının yanı sıra Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Yardımcısı Çerin Gürcün, GÜSİAD Başkanı Kenan Aydın, seyahat acenteleri temsilcileri ve GÜSİAD üyeleri katıldı.
     Program kapsamında Santa Antik Kentinde incelemede bulunan kafile, sırasıyla Taş Körü Yaylası, Cami Boğazı Yaylası, Krom Vadisi, İmera Manastırı ve Karaca Mağarasında inceleme bulundu.
     Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, gezi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümüşhanedeki tarihi ve doğal mekanları gezdiklerini ifade ederek, Seyahat acenteleri ile gezi ve incelemeler yapıyor, tur güzergahlarımızı tanıtıyoruz. Seyahat acentelerinden yakın zamanda beklentimiz ilimize düzenleyecekleri turlar olacak dedi.
     GÜSİAD Başkanı Aydın ise, uzun süredir TÜRSAB ile görüşme halinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     Gümüşhaneye TÜRSAB heyetini getirme düşüncesindeydik. Bu düşüncemizi Sayın Başaran Ulusoy ile paylaştık. Kendileri bizi olumlu karşıladılar. Üç gün süre ile Gümüşhaneye bir seyahat programlandı. 20 kişilik TÜRSAB, 8 kişilik GÜSİAD üyesi bugün bu programa başladık. Bugün Santa Antik Kenti, Taş Köprü Yaylası, Çakırgöl Turizm Merkezi, Cami Boğazı Yaylası, Krom Vadisi, İmera Manastırı ve Karaca Mağarasını geziyoruz. Esasen biz şuna inanıyoruz, Gümüşhanede bacalı sanayi oldukça güç. Eğitim ve turizmi iki önemli sektör olarak görüyoruz. Eğitim kendi kulvarında gidiyor, biz de gücümüz yettikçe buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Diğer taraftan turizmi çok önemsiyoruz. Gümüşhane için turizm çok önemli diyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Zafer Sel
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Seyahat acentelerine tur güzergahlarının tanıtılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER