Seyir terasına yürüyen merdivenle çıkılacak

Seyir terasına yürüyen merdivenle çıkılacak -Safranboluda inşa edilecek seyir terasına ulaşım için açılacak tünele 80 metre uzunluğunda yürüyen merdiven yapılacak -Belediye Başkanı Aksoy: -"Bu merdiven sayesinde 5 kilometrelik


KARABÜK (A.A) - UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Safranbolu ilçesinde inşa edilecek seyir terasına ulaşım için açılacak tünele 80 metre uzunluğunda yürüyen merdiven yapılacak.
     Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk kent kültürünü yansıtan, büyük bir kültür birikiminin, maddi zenginliğin ve yüksek düzeyde ustalığın ürünü Safranbolu evlerini, han, hamam, cami ve çeşmeleri seyir zevki yüksek bir alandan görmek isteyen turistler için Hasandede Tepesine seyir terası yapacaklarını söyledi.
     Tepeye ulaşmak için 5 kilometreden fazla yol kat edilmesi gerektiğini, sorunu çözmek için tarihi alandan seyir terasına tünel açacaklarını vurgulayan Aksoy, "Seyir terası projemizin çalışmalarına başladık. İhaleye çıkılarak bu yıl içinde yapımı tamamlanacak. Çok özel bir proje hayata geçmiş olacak. Tarihi bölgeden tepeye çıkmak isteyen turistler için açılacak tünelde iniş ve çıkışı olan 80 metre yüksekliğinde yürüyen merdiven yapacağız. Bu merdiven sayesinde 5 kilometrelik yol 3 dakikada alınmış olacak" diye konuştu.
     Terasta 350 araçlık otopark yapacaklarını ifade eden Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:
     "İlçemize gelen turistlerin en büyük sıkıntısı araçlarını park edecek yer bulamamak. Bu proje ile bunu çözmüş oluyoruz. İlçemize araçları ya da tur otobüsleriyle gelen turistler, görevliler tarafından seyir terasına yönlendirilecek. Araçlarından inen turistler tepeden ilçeyi izledikten sonra yürüyen merdivenle 3 dakikada tarihi alana inecek."
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Seyir terasına yürüyen merdivenle çıkılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER