Siirtte vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Siirtte vergi rekortmenleri ödüllendirildi -Siirt Defterdarı Özkaya: Siirtte geçen yılın tüm bütçe gelirlerinin tahakkuk toplamı 200 milyon 244 bin, tahsilatı ise 148 milyon 453 bin lira lira oldu


SİİRT (A.A) - Siirtte Vergi Haftası kutlamaları kapsamında vergi rekortmenleri ödüllendirildi.
     Bir düğün salonunda düzenlenen törende, Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin Vergi Haftası ile ilgili mesajının ardından konuşan Vali Ahmet Aydın, vergi ödeyenlerin kazancını kutsallaştırdığını ifade ederek, tüm vergi rekortmenlerini kutladı.
     Siirt Defterdarı Niyazi Özkaya, Maliye Bakanlığının mükelleflerin vergi yükümlülüklerini daha kolay, daha hızlı bir şekilde yerine getirebilmeleri, bilgiye kolay erişebilmeleri için teknolojik imkanlardan en üst düzeyde yararlandığını ifade etti.
     Siirtin vergi rakamlarını açıklayan Özkaya, şu bilgileri verdi:
     Siirtte geçen yılın tüm bütçe gelirlerinin tahakkuk toplamı 200 milyon 244 bin, tahsilatı ise 148 milyon 453 bin lira lira oldu. Tahsilat oranı yüzde 74.14tür. Genel bütçe harcamaları toplamı 2011 yılında 753 milyon 501 bin lira iken geçen yıl 854 milyon 399 bin lira oldu. Yine 2011 yılında gelirin gideri karşılama oranı yüzde 16 iken bu oran geçen yıl yüzde 17.38 olarak gerçekleşti. Gelirin gideri karşılama oranı 1/6 oranında. Yani 6 alıyor, 1 veriyoruz. 6 bin 270 vergi mükellefinden 624ü kurumlar vergisi, 2 bin 837i gelir vergisi, 2 bin 809u basit usul vergi mükellefi. Motorlu taşıt vergisi mükellefi ise 15 bin 206dır. Bunun 12 bin 354ü merkez, 2 bin 852si Kurtalan ilçesinde kayıtlı. İlimizde geçen yıl iş yeri açan mükellef sayısı bin 207 iken işini terk eden mükellef sayısı ise bin 104tür.
     Törende daha sonra Vali Aydın tarafından kurumlar ve gelir vergisi mükelleflerine plaketleri verildi.
     Kurumlar vergisinde Kuzu Grup, Aysan Limited Şirketi ve Limak Holding, gelir vergisinde ise Fikret Petrol, Mahfuz Aydın ve Nurettin Aydın ödüle layık görüldü.
     İl genelinde düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören, düzenlenen bir konser ile sona erdi.
     Törene Belediye Başkanı Selim Sadak, Baro Başkanı Cemal Acar, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nedim Kuzu, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız ve vergi mükellefleri katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirtte vergi rekortmenleri ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER