Sinopta çiftçilere makine ekipman desteği

Sinopta çiftçilere makine ekipman desteği


SİNOP (A.A) - Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, makine ekipman dağıtımı, Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde ise İl Özel İdaresi Kaynaklı sera ve fidan dağıtımı yapıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erol Saraçoğlu, Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, çiftçilerin desteklendiğini söyledi.
     Saraçoğlu, Bakanlığımızın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, makine ekipmanlarının alımlarının desteklenmesi kapsamında, ilimiz merkez ve bağlı köyleri ile ilimize bağlı ilçeler ve köylerinde toplam 253 adet makine ve ekipman proje başvurusu olmuştur. Bakanlığımızca ilimize ayrılan ödenekten 63 adet mekine ekipman projesi yüzde 50 hibe desteği kapsamına alınmıştır dedi.
     Makine ekipmanları ile sera ve fidan dağıtımının yapıldığı törene, Vali Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta çiftçilere makine ekipman desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER