Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde ilk


SİNOP (A.A) - Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğince ilk kez kapalı (laparoskopik) yöntemle apandisit ameliyatı yapıldığı bildirildi.
     Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Erol Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine karın ağrısı şikayeti ile başvuran ve akut apandisit tanısı konulan Cevhair Özdenin ameliyatını laparoskopik yöntemle yaparak bir ilke daha imza attıklarını söyledi.
     Bu yöntemi kullandıklarını ancak ilk kez kapalı yöntemle apandisit ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirten Kılıç, Laparoskopik yöntemle yapılan ameliyatta hasta fazla ağrı duymuyor. Yaranın iyileşmesi normal ameliyatta 30 günü bulurken bu yöntemle ameliyat olan hasta 10 günde iyileşiyor dedi.
     Hastalarım hastalıklarından kurtulurken tıp alanındaki tüm gelişmelere ulaşma hakkına sahiptir diyen Kılıç, şunları kaydetti:
     Hastalarımın ameliyatlarını mümkün olan en az iz ve en az ağrı ile atlatmaları ve daha çabuk iyileşebilmeleri için laparoskopik cerrahilere önem vermekteyim. Her türlü hastalığın tanı ve tedavisinde ileri teknolojiyi ve güncel tıbbi bilgiyi kullanmaya ve hastayı hastalığı hakkında bilgilendirmeye özen göstermekteyiz. Hastalarımız sağlıkla ilgili her konuda muayene olmaya, bilgi almaya, sohbet etmeye hastanemize gelebilirler.
     Opr. Dr. Erol Kılıç, Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde yılda yaklaşık 150 apandisit ameliyatı yapıldığına işaret etti.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER