Şırnakta egzoz denetimi

Şırnakta egzoz denetimi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından il ve ilçelerde ortaklaşa egzoz emisyon ölçümleri yapılacağı bildirildi.
     Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çevre mevzuatının AB mevzuatına uyum çalışmaları da dikkate alınarak hazırlanan Egzoz Gazı Emisyon Kontrolü Yönetmeliği 6. maddesi gereğince motorlu kara taşıtları kullananların, egzoz emisyonlarının yönetmelikte belirlenen standartlara uygunluğunu belgelemek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkili kılınan egzoz gazı emisyon ölçüm istasyonlarında ölçüm yaptırmaları gerektiği hatırlatıldı.
     Belli periyotlarda il merkezi ve ilçelerde egzoz denetimlerinin yapılacağı vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi.
     İlimiz Merkezinde ve İlçelerinde ayda bir kez olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünden oluşan ekiplerce denetimler yapılacaktır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yapılacak denetimlerde araçlarınızın idari para cezası veya trafikten men gibi konularda mağdur duruma düşmemesi açısından tüm resmi ve sivil araçların egzoz gazı emisyon ölçümlerinin yaptırılması ve duyarlı davranılması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnakta egzoz denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER